Honden en kinderen, prachtig als ze samen opgroeien en vrienden voor het leven worden! Maar wat als er spanning is bij de hond? Of bij jou, omdat je niet goed weet hoe je je kind het beste kunt begeleiden in dat contact? Kinderen willen graag mee helpen in de verzorging, maar dat lukt niet altijd op een manier die prettig is voor de hond en hoe doe je dat eigenlijk als er vriendjes over de vloer komen? Misschien herken je je in onderstaande voorbeelden: 

 

  • Je baby kruipt steeds naar de mand van de hond toe en de hond en/of jij vinden dit spannend.
  • Je kleuter wil de hond graag vasthouden tijdens het uitlaten, de hond is erg sterk en er ontstaat telkens een discussie waardoor het minder leuk wordt om samen te wandelen.
  • Je kind wil telkens met de hond knuffelen terwijl de hond steeds wegloopt.
  • Je hond hapt steeds in de luier van je kind.
  • Je hond springt enthousiast op de trampoline, terwijl je kind blijft roepen dat hij eraf moet gaan, omdat hij de kinderen omgooit.

 

Heb je vragen m.b.t. de omgang tussen kind en hond of valt je iets op in het contact tussen beiden waarvan je niet zeker weet of je je daar zorgen om moet maken?

 

Graag bied ik je een kosteloos telefonisch gesprek van ongeveer 30 minuten aan om hetgeen waar je tegenaan loopt zo helder mogelijk te maken. Na deze telefonische screening zijn er een aantal uitkomsten denkbaar; als ik direct een tip kan geven die het probleem kan oplossen, zal ik dit natuurlijk doen. Mocht blijken dat er meer nodig is, dan zal ik een begeleidingsaanbod doen en/of doorverwijzen, samenwerken doe ik graag! Het aanbod is natuurlijk vrijblijvend.

 

Jouw investering voor de screening: €0,-

 

Het begeleidingsaanbod is maatwerk en op aanvraag.
 

De kosten van een eventuele doorverwijzing zullen per casus verschillen; dat is afhankelijk van de kosten die de professional vraagt naar wie wordt doorverwezen.

 

Lees hier de ervaring van Alie en May: gallery/alie en may website.odt

 

Naam  
E-mail  
Woonplaats  
Bericht