Ben je zwanger en heb je een hond? Ook voor je hond zal er veel gaan veranderen na de komst van de baby. Een goede voorbereiding geeft rust en voorsprong op het ontstaan van een veilig en plezierig contact tussen je baby en de hond, zodat ze een band voor het leven kunnen opbouwen.

 

Ouders bereiden zich voor door de babykamer mooi te maken, zoeken uit welk matrasje het beste is en de kleertjes liggen gewassen in de kast. Goedbedoelde adviezen uit je omgeving zullen er volgen. Van het komt vanzelf wel goed tot het aanbieden van een volle luier en het strak houden van je hond. En is het nu wel of niet verstandig om de hond de baby af te laten likken? Hoe verdeel je straks je tijd en wat doe je als de hond niets van de baby wil weten of er misschien zelfs wel naar gromt? Voor veel ouders toch een spannend moment, de eerste ontmoeting. Hoe zal de hond reageren als de kleine er straks is? Misschien is jouw hond wel altijd het kind in huis geweest of heeft hij nog iets te leren voordat de baby komt.

 

Graag begeleid ik jou en je (eventuele) partner in hoe je je hond kunt voorbereiden op de komst van de baby, zoeken we samen uit wat eventuele toekomstige risico's zijn tussen jouw hond en baby en hoe je deze kunt verkleinen of wegnemen. Je weet op welke signalen je kunt letten, hoe je de eerste ontmoeting fijn en veilig kunt laten verlopen, hoe je je tijd verdeelt tussen hond en kind en ook hebben jij en je partner helder wat je van elkaar en de hond verwacht. Jullie gezin zal een leven lang plezier hebben van dit traject wat er als volgt zal uitzien:

 

  • Eerste huisbezoek waarin we de verwachtingen, wensen en algemene informatie zullen delen.
  • Jullie ontvangen opdrachten en oefeningen die je op je eigen tijd kunt uitvoeren.
  • Een tweede huisbezoek waarin we stilstaan bij de opgedane ervaringen tijdens de opdrachten en we de allereerste ontmoeting tussen jullie kindje en de hond verder voorbereiden.
  • Telefonische follow-up na de geboorte waarin er gelegenheid is om vragen te stellen en ervaringen te delen. 
     

Na dit traject is jouw hond babyproof en kunnen jullie met een gerust hart uitzien naar de eerste ontmoeting!

 

Prijs op aanvraag.

 

Lees hier de ervaring van Jodie en Nuka: gallery/jodie en nuka website.odt

 

 

Naam  
E-mail  
Woonplaats  
Bericht