Mijn naam is Esmeralda Louwes en samenwerken vanuit de intrinsieke motivatie van de hond, op basis van vertrouwen en respect, rekening houdend met motivaties en emoties van mens & hond, zoeken naar mogelijkheden en kijkend naar het geheel; dat zijn voor mij belangrijke uitgangspunten. Mijn advies & begeleiding zijn hierop gestoeld en door alle partijen te betrekken bij de oplossing, zijn doelen zoveel makkelijker te behalen!

Inmiddels ben ik ruim 20 jaar binnen de jeugdzorg werkzaam. Hier zet ik me in om de veiligheid van kinderen te vergroten. Huisdieren spelen voor veel gezinnen een belangrijke rol; ze kunnen steunend zijn en de beste vriend van je kind! Hoe mooi is het dat ik door mijn specialisatie Hond & Kind hierbij advies en begeleiding kan bieden! Ik ben in 2000 afgestudeerd als maatschappelijk werkster aan de Hanzehogeschool. In 2018 heb ik mijn Hond & Kind specialisatie afgerond bij Dierbare Ontmoetingen, waar ik ben opgeleid door Cindy van Dorst. Ik ben SKJ geregistreerd, volg regelmatig bijscholing en heb een lidmaatschap bij Dierbare Ontmoetingen om ook deze kennis up- to- date te houden en te kunnen sparren met collegae. Tevens ben ik lid van O&O Nederlandse Vereniging in hondenopvoeding en -opleiding.

 

Met mijn eigen hond speur ik veel en doen we aan nosework.

Graag draag ik mijn steentje bij aan het samen veilig & plezierig opgroeien, want met 75.000 bijtincidenten bij kinderen per jaar is het ALTIJD de moeite waard om te investeren in de relatie tussen hond en kind, zodat samen veilig opgroeien de standaard is!